Arsip Kategori: Jagad Jawa

Sepi Saka Sepi Ing Pamrih


Para winasis sekawit wis atur sesorah kang mratélakaké “sepi ing pamrih, ramé ing gawé”.  Sesorah kuwi ngemu piwulang kang adiluhung gegayutan marang hak lan jejibahané menungsa ana ing madyaning bebrayan agung. Tumrapé wong Jawa, ngayahi jejibahan dianggep penggawéan kang luwih … Baca lebih lanjut

Dipublikasi di Jagad Jawa | Tag , , | Meninggalkan komentar

Bocah Cilik-cilik


Cipt.: NN Siji loro telu, astané sedheku, Mirengaké pak guru, menowo didangu.   Papat nolé lima dik, lenggahé sing tata, Aja padha sembrono, mundhak ora bisa.   Bocah cilik-cilik, jèjèr tharik-tharik, Sandangané resik, tumindaké becik. Bocah cilik-cilik, jèjèr tharik-tharik, Sandangané … Baca lebih lanjut

Sampingan | Posted on by | Tag , | 6 Komentar

Prei Thirik-thirik


Akhir taun lan awal taun ana ing penanggalan Masèhi mujudaké dina-dina kang akèh prèinané. Wiwit pèngetan dina Riaya Natal tumekané ganti taun ing wengi Taun Baru, yèn katiti ing kalender mesthi tanggal abangé jèjèr thirik-thirik. Wis mengkono prèinan akhir lan … Baca lebih lanjut

Sampingan | Posted on by | Tag , | 2 Komentar